ENO
Gecontracteerd
Keuze uit 625 hoortoestellen

Vergoedingen hoortoestellen Eno verzekeringen (aan huis)

Op deze pagina vindt u informatie over de vergoedingen, eigen bijdrage, bijzonderheden en verplichte formulieren die u nodig hebt voor het aanschaffen van hoortoestellen bij de zorgverzekeringen: Salland, ZorgDirect en Eno verzekeringen (aan huis)

Prijs zorgverzekeraar Vergoeding zorgverzekeraar Te betalen Eigen bijdrage
Categorieën
Categorie 1 € 427,86 € 320,89 € 106,97
Categorie 2 € 531,68 € 398,76 € 132,92
Categorie 3 € 635,49 € 476,62 € 158,87
Categorie 4 € 781,69 € 586,27 € 195,42
Categorie 5 € 924,70 € 693,52 € 231,18
Bijbetalen
Aanvullende pakket
Extra € 100,00 2
Plus € 200,00 2
Top € 300,00 2
*
De aanvullende vergoeding zal nooit hoger zijn dan de eigen bijdrage die geldt voor de geindiceerde categorie.
Vergoeding accessoires

Bij Salland en ZorgDirect is het mogelijk om een vergoeding te krijgen op hoortoestelaccessoires. Deze eventuele vergoeding geldt voor de volgende accessoires: TV streamer en microfoon. De hoortoestelaccessoires worden vaak maar deels vergoed. U zult in de meeste gevallen een eigen bijdrage moeten betalen voor het aanschaffen van accessoires.

TV hulpmiddelen Geen producten beschikbaar
Afstandbediening Geen producten beschikbaar
Mircofoon Geen producten beschikbaar
Telefonie Geen producten beschikbaar

Wanneer heeft komt u in aanmerking voor een vergoeding op hoortoestellen?

 • Als u in de afgelopen 5 jaar geen hoortoestellen heeft aangeschaft met vergoeding en een gemiddeld hoorverlies heeft van minimaal 35dB, komt u in aanmerking voor de onderstaande vergoedingen uit de basisverzekering.
 • Bekijk de vergoedingen in het onderstaande schema. Dit zijn de vergoedingen die voor u gelden mocht u verzekerd zijn bij: Salland of ZorgDirect (onderdeel van Eno).

Bijbetaling vrijemarkt en hogere categorie

 • Bijbetaling bij de vrije markt hoortoestellen is niet toegestaan. U kun wel kiezen voor bijbetaling wanneer u kiest voor een hogere categorie. Wanneer u geïndiceerd bent voor categorie 3 kunt u dus wel kiezen voor categorie 5 hoortoestellen. Het verschil tussen de prijs van categorie 3 en categorie 5 betaalt u dan extra bij. 

Bijzonderheden

 • U hoeft bij ons geen machtiging aan te vragen bij uw zorgverzekeraar.
 • Wanneer u een eigen bijdrage heeft moeten betalen voor de hoortoestellen kunt u de factuur van uw betaalde eigen bijdrage indienen bij uw zorgverzekeraar voor de aanvullende vergoeding.
 • De verzekerde betaald eigen risico. Alle kosten boven het eigen risisco worden vergoed door de zorgverzekeraar.
 • Wanneer u zichzelf wil beschermen tegen diefstal of andere vervelende omstandigheden die betrekking hebben op uw hoortoestellen, kunt u kiezen voor een hoortoestelverzekering. Wanneer u kiest voor een hoortoestelverzekering heeft een benodigd formulier nodig; AXI-Plan verzekeringskaart.
 • U gaat over tot aanschaf van nieuwe hoortoestellen en u maakt liever gebruik van een betalingsregeling dan kunt u bij ons het totale bedrag over maximaal 8 maanden verdelen. Elke aflossing via de betalingsregeling zal minimaal € 50,00 per maand moeten bedragen exclusief 2% rente.
Voorschrift AC/KNO
 • Bij ouderdomsslechthorendheid (vanaf 67 jaar) is de eerste aanpassing bij de huisarts voldoende.
 • In andere situaties heeft u een voorschrift van de KNO-arts nodig bij de eerste aanschaf. De afgenomen gehoortest mag niet ouder zijn dan 6 maanden.
 • Er is geen voorschrift nodig bij het opnieuw aanschaffen van nieuwe hoortoestellen.
Benodigde formulieren 
 • Categorie en vergoeding berekenen via de Amsterdamse vragenlijst. Door de vragenlijst in te vullen kunt u eenvoudig uw categorie en vergoeding berekenen.
 • De gehoortest mag niet ouder zijn dan 6 maanden.
 • U heeft een ingevulde tevredenheidsverklaring van 2021 nodig.
 • U heeft een voorschrift van de KNO-arts nodig bij 1e aanschaf. Bij ouderdomsslechthorendheid is enkel de huisarts voldoende.
 • Bij het kiezen voor een hoortoestelverzekering heeft u een AXI-Plan verzekeringskaart nodig.