Update Starkey Evolv AI hoortoestellen

Update Starkey Evolv AI hoortoestellen

Recent heeft Starkey aangekondigd dat zij enkele updates hebben voor de techniek in de Starkey Evolv AI hoortoestellen. Deze updates hebben invloed op de rumoer- en windruisonderdrukking, Edge modus, handsfree telefoneren en de oplaadbare batterij. In deze blog vertellen wij u alles over deze verbeteringen.

Verbetering in rumoer

De verbetering van spraak en geluid in rumoer krijgt op drie aspecten een upgrade. De rumoer- en windruisonderdrukking en de Edge modus;

Bij de introductie van de Starkey Evolv AI hebben wij u al verteld over de nieuwe techniek in de Evolv AI hoortoestellen. De omgeving wordt continu gescand en past automatisch alle instellingen aan op desbetreffende situatie, passend bij het gehoorverlies van de drager. De toestellen voeren gemiddeld 55 miljoen aanpassingen per uur door. Starkey wil met een verbetering in de rumoer- en windruisonderdrukking ervoor zorgen dat rumoer en windruis de totale geluidsbeleving minder tot niet gaat beïnvloeden. Volgens Starkey wordt de rumoer- en windruisonderdrukking met maar liefst 40% verbeterd ten opzichte van de vorige techniek. Hiermee bedoelen zij de Starkey Livio hoortoestellen.

De update van de Edge modus sluit goed aan op bovenstaande verbetering. De Edge modus krijgt een verbeterde geluidskwaliteit in rumoer. De update is specifiek voor als u met de auto of het openbaar vervoer reist. Als u nog niet weet wat de Starkey Edge modus precies is, leg ik het hieronder kort voor uit;

De Starkey Edge modus is eigenlijk vergelijkbaar aan een bass boost, die u weleens ziet op speakers. Deze functie op het hoortoestel geeft alleen geen extra bass, maar ondersteunt u in situaties waarvan u voelt dat het wat extra power nodig heeft, om uw gesprekspartner(s) beter te kunnen verstaan. Het voert de versterking op, waardoor de focus meer op het gesprek komt te liggen en de achtergrondgeluiden verder onderdrukt worden.

Handsfree telefoneren

De update voor audio streaming heeft eigenlijk alleen invloed op Apple-gebruikers. De zogenoemde two-way audio maakt het mogelijk om met Apple-apparaten en Starkey hoortoestellen handsfree te telefoneren. Two-way audio betekent in feite dat het geluid zowel ontvangen als verstuurd kan worden, via de hoortoestellen. Er is geen mobiele telefoon nodig en deze kan dus gewoon in de broekzak blijven. Het opnemen, beëindigen en weigeren van telefoongesprekken kan allemaal via de drukknop van uw hoortoestel. Het is zelfs mogelijk om het volume tijdens het gesprek te wijzigen met de drukknop.

Verbetering oplaadbare batterij

Starkey heeft onderzoek gedaan naar het verbruik van de huidige oplaadbare batterijen. Dit heeft ertoe geleid dat de batterij een herontwikkeling heeft gekregen en de capaciteit met 17% is toegenomen. Daarnaast is het verbruik tijdens rumoerige omgevingen met 50% verminderd. In drukke omgevingen moet het hoortoestel het hardst werken om de optimale geluidsbeleving te kunnen waarmaken. Het is dus veelbelovend dat de batterij langer mee kan in dit soort situaties.