Apple brengt software-update voor slechthorenden uit

Apple brengt software-update voor slechthorenden uit

Bellen met MFI-hoortoestellen

De update geeft de mogelijkheid om handsfree te bellen met Made for iPhone (MFI) hoortoestellen. De hoortoestellen en Apple smartphone kunnen met elkaar verbonden worden, via bluetooth. Het geluid van de smartphone wordt bij bellen of FaceTime doorgestuurd naar de hoortoestellen. Het handsfree bellen met hoortoestellen is al langer op de markt. Echter wordt bij de bestaande techniek gebruik gemaakt van de microfoon van de telefoon of een externe microfoon. Bij de nieuwe update wordt de microfoon van het hoortoestel gebruikt. Het is dan mogelijk om tijdens het bellen de telefoon in de broekzak te doen.

Het is nog onbekend welke hoortoestellen deze nieuwe functies precies ondersteunen. Er wordt verwacht dat de nieuwste hoortoestellen deze functie al ondersteunen.

IPhone herkent uw audiogram

Het is nu mogelijk om een audiogram toe te voegen aan de Apple smartphone. In een audiogram staan de resultaten van de afgenomen gehoortest weergegeven. De Apple iPhone herkent de toegevoegde audiogram en zal zich hierop aanpassen. De smartphone wil op deze manier het best passende geluid aan de gebruiker geven. De oortjes van Apple zullen zachte geluiden versterken. Waardoor de Apple Airpods (draadloze oortjes) steeds meer hoortoestelfunctionaliteit bieden.

Ondersteuning voor tinnitus

Apple lanceert een manier om achtergrondgeluiden te genereren, zodat de gebruiker minder snel afgeleid raakt, door dagelijkse geluiden en de concentratie bevorderd wordt. Deze achtergrondgeluiden moeten irritatie voorkomen en rust bieden. De geluiden waaruit gekozen kan worden zijn oceaan-, regen- en stromingsgeluiden.

Bron: Apple