Nieuw hoortoestel: Phonak Audéo Lumity

Nieuw hoortoestel: Phonak Audéo Lumity

Op dinsdag 23 augustus heeft Phonak hun nieuwe hoortoestel geïntroduceerd; Phonak Audéo Lumity. Een hoortoestel met vernieuwde techniek ten opzichte van de Phonak Audéo Paradise. Lees de blog om alles te leren over dit hoortoestel.

Phonak Lumity

De Phonak Lumity hoortoestellen zullen alleen oplaadbaar verkrijgbaar zijn. Dit is de eerste productfamilie van Phonak die men volledig oplaadbaar introduceert, zonder batterij-varianten. Misschien kunnen we in de toekomst nog wel een batterijversie van de Phonak Lumity gaan verwachten.

Phonak introduceert drie verschillende varianten:

Het design van deze hoortoestellen blijft identiek aan die van de Phonak Paradise en Phonak Life. Er zit echter wel wat andere techniek in deze hoortoestellen in vergelijking met de andere toestellen.

Techniek

De techniek van Phonak Lumity richt zich op het makkelijker voeren van gesprekken in situaties met veel achtergrondgeluiden. De luisterinspanning bij gesprekken in rumoerige omgevingen moet hierdoor verminderd zijn. Phonak noemt deze techniek; Phonak SmartSpeech.

Daarnaast heeft Phonak niet alleen nieuwe technieken ontwikkeld, maar ook bestaande technieken verbeterd. Spraak van de voorkant in rumoerige omgevingen levert met StereoZoom 2.0 een verbeterde spraakverstaanbaarheid van 16% op, in vergelijking met Phonak Paradise hoortoestellen. Een adaptieve functie die situaties scant en de juiste spraakgeluiden opvangt.

De nieuwe functie SpeechSensor is een 360 graden spraakdetectie en herkent vooral spraak van de zij- en achterkant. Deze techniek levert een verbeterde spraakverstaanbaarheid van 15% op en verminderd de luisterinspanning met 11%.

Verder zijn alle technologische functies gelijkwaardig met de Phonak Audéo Paradise hoortoestellen.

Verbinding

Phonak staat erom bekend dat de hoortoestellen met vrijwel alle apparaten eenvoudig verbonden kunnen worden, voor audio streaming. Dit betekent dat Apple- en Android-apparaten gewoon verbonden kunnen worden met de hoortoestellen. Het streamen van uw favoriete muziek, Tv-kijken of handsfree telefoneren behoort allemaal tot de mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om bijvoorbeeld uw iPhone en iPad tegelijk te koppelen. Op deze manier kunt u snel schakelen tussen beide apparaten, zonder de verbinding te verbreken.

Opladen

Voor de Phonak Lumity zijn er in totaal drie opladers, waarvan twee nieuwe opladers. Hieronder een kort overzicht;

De eerste twee opladers hebben een eigen ingebouwde accu. Dit betekent dat de opladers, indien opgeladen, de hoortoestellen zonder stopcontact opgeladen kunnen worden. Een volledig opgeladen oplader kan het hoortoestel van drie dagen extra batterij voorzien. De Phonak Life Charger heeft geen ingebouwde accu en kan alleen via het stopcontact gebruikt worden.

Releasedatum

De Phonak Audéo Lumity hoortoestellen zijn direct beschikbaar bij ons. Wilt u de eerste zijn die een deze hoortoestellen kan uitproberen? Neem hier contact met ons op.

Bron: Phonak