Nieuw hoortoestel: Oticon Intent

Nieuw hoortoestel: Oticon Intent

Oticon introduceert een volledig nieuw hoortoestel genaamd Oticon Intent. Een oplaadbaar hoortoestel in een nieuw jasje, met een ander ontwerp en een verbeterde pasvorm. Het is de opvolger van de Oticon Real. Ze introduceren innovatieve techniek die de luisterervaring volledig verandert.

Compact en stijlvol

Met een geheel nieuw ontwerp is de Oticon Intent het kleinste miniRITE (luidspreker-in-het-oor) hoortoestel dat Oticon ooit heeft geproduceerd. Het toestel is verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren: Honey Beige en Sky Blue, waardoor dragers niet alleen kunnen genieten van geavanceerde technologie, maar ook van stijlvolle esthetiek.

4D Sensor Technology

De Oticon Intent introduceert de Sirius-chip en de innovatieve 4D Sensor Technologie. Deze nieuwe technologie verbetert de spraakverstaanbaarheid met 35% ten opzichte van zijn voorganger, de Oticon Real. Met een algemene verbetering van 10% in geluidskwaliteit, 13% meer nuancering en 10% meer luistercomfort, markeert de Oticon Intent zichzelf als een innovatieve vernieuwing in hoortechnologie.

Sensor Driven BrainHearing Technology

De Oticon Intent is het eerste hoortoestel ter wereld dat is uitgerust met sensoren die het gedrag van de drager begrijpen. Onder de noemer “Sensor Driven BrainHearing Technology” worden activiteiten van de drager onderverdeeld in vier categorieën: spraakactiviteit, akoestische omgeving, hoofdbeweging en lichaamsbeweging.

  • Spraakactiviteit: Het toestel herkent actieve conversaties en past automatisch de instellingen aan voor verbeterde spraakverstaanbaarheid.
  • Akoestische omgeving: Sensoren verzamelen datapunten in 360 graden, waardoor de drager profiteert van de beste instellingen voor elke situatie.
  • Hoofdbeweging: De sensoren voelen hoofdbewegingen aan en herkennen het type conversatie op basis van deze bewegingen.
  • Lichaamsbeweging: Lichaamsbewegingen worden gedetecteerd en gebruikt om de instellingen aan te passen, zodat de kracht van spraak behouden blijft, afhankelijk van de afstand tussen sprekers.

Nieuwe oplader: Oticon Desk Charger

De oplaadbare batterij van de Oticon Intent biedt meer vermogen dan ooit tevoren, een verlengde batterijduur en een oplaadtijd die 33% korter is dan zijn voorganger, de Oticon Real.

De Oticon Desk Charger, ontworpen voor de Oticon Intent miniRITE R, is niet alleen discreet in design maar laadt de hoortoestellen ook sneller op. Met slechts 1 uur oplaadtijd geniet de drager van een volledige dag batterij, en 15 minuten opladen biedt 4 uur batterijduur. De totale oplaadtijd van 2 uur garandeert ongeveer 24 uur batterijduur*. De oplader is bovendien eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Nieuwe receiver: miniFit Detect

De Oticon Intent introduceert de miniFit Detect, ’s werelds eerste receiver met zelfkalibratie, wat resulteert in 57% meer nauwkeurige versterking voor de drager. Het is de eerste intelligente receiver op de markt.

Bluetooth LE Audio

Dit is een nieuwe vorm van Bluetooth verbinding die klaar is voor de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van audio streaming. Nieuwe technologieën zoals Auracast worden hierdoor ondersteunt. Gebruikers met smartphones of andere slimme apparaten kunnen draadloos audio streamen en handsfree bellen. Een select aantal Android-apparaten met OS 14 ondersteunen deze techniek tot nu toe, en voor Apple kan het met iPhone, iPad of Mac.

Bekijk de Oticon Intent hier en maak direct een afspraak om het hoortoestel uit te proberen.

*De batterijduur is altijd afhankelijk van het gehoorverlies, levensduur batterij en het gebruik van streaming.