Nieuw hoortoestel: Custom Made by ReSound

Nieuw hoortoestel: Custom Made by ReSound

Afgelopen week heeft ReSound een nieuw hoortoestel geïntroduceerd in Amerika; Custom Made by ReSound. Een hoortoestel met een innoverend design. Op het eerste gezicht lijken de hoortoestellen meer op earbuds of Airpods. Een vergelijkbaar design hebben we natuurlijk al eerder gezien bij Signia en Starkey. In dit artikel leest u alle informatie over deze ReSound hoortoestellen.

Design

Het earbud design ziet er strak en cool uit. Bij het dragen van dit toestel zul je niet meteen zeggen dat het een hoortoestel is. ReSound wil met dit hoortoestel niet achterblijven op de concurrenten, maar ook de drempel verlagen om te kiezen voor een hoortoestel. Uit onderzoek van ReSound is gebleken dat 58% van de deelnemers eerst hoofdtelefoons uitprobeert, ter ondersteuning van hun gehoor, voordat men overstapt naar hoortoestellen.

De hoortoestellen zullen verkrijgbaar zijn in twee varianten: ITE (in the ear) en ITC (in the canal). Beide zijn in-het-oor hoortoestellen. De ITE-variant is wel wat kleiner in afmeting en zal daardoor minder opvallen ten opzichte van de ITC-variant. De naam zegt het al; het hoortoestel wordt altijd opmaat gemaakt voor elke gehoorgang.

Techniek

Over de techniek zijn nog niet alle details bekend. Wat wij al weten is dat de hoortoestellen dezelfde microfoontechniek hebben als de ReSound ONE. De toestellen hebben 2 geïntegreerde microfoons die zich aanpassen op elke situatie en verbetering bieden in elke situatie. Kleinere in-het-oor hoortoestellen hebben deze techniek vaak niet, vanwege de kleine afmeting. De microfoons zorgen voor een natuurlijke geluidsbeleving en spraakverstaanbaarheid. ReSound beweert een verbeterd spraakverstaan van 30%. Daarnaast is het exterieur en interieur van het hoortoestel speciaal beschermt met een nano coating. Dit betekent dat het toestel spatwaterdicht is. Dit wordt ook wel IP68 genoemd.

Connectiviteit

De hoortoestellen beschikken over bluetooth en direct audio streaming. Dit is beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten. Een interessante vooruitgang in de techniek is het handsfree telefoneren via de hoortoestellen. Met de programmeerbare druktoets kunnen telefoongesprekken met één druk op de knop beantwoord worden. Een eigen stem techniek zorgt ervoor dat jouw stem door de toestellen herkend wordt. Je hebt alleen een verbinding tussen je telefoon en hoortoestellen nodig. Deze mogelijkheid geldt tot nu toe alleen voor Apple iPhone-gebruikers. Android-gebruikers kunnen wel telefoongesprekken horen via de hoortoestellen, maar om terug te praten naar de gesprekspartner moet de microfoon van de telefoon nog bij de mond van de spreker worden gehouden.

Oplader

Het opladen van de hoortoestellen duurt 3 uur. Een volledige batterij kan ongeveer 24 uur mee. Deze gebruiksduur is inclusief streamen. De oplader heeft iets unieks, namelijk dat de vorm van jouw persoonlijke ReSound hoortoestellen in de oplader komen. Op deze manier passen de hoortoestellen altijd perfect in de oplader. Ook is de oplader inductief. Dat houdt in dat de hoortoestellen in de oplader altijd direct opladen, ook als deze niet helemaal correct in de houder is geplaatst.

De Custom Made by ReSound hoortoestellen zijn nog niet verkrijgbaar in Nederland. Naar verwachting worden ze komende maand eerst gelanceerd in Amerika en later dit jaar in Nederland. De hoortoestellen zullen bij introductie direct verkrijgbaar zijn bij Oogvoororen.nl.

Bron: ReSound