Hoortoestellen met vergoeding: Starkey Livio AI

Hoortoestellen met vergoeding: Starkey Livio AI

Vanaf 1 juli 2022 zijn de Starkey Livio AI hoortoestellen beschikbaar voor een vergoeding vanuit de Nederlandse zorgverzekeraars. In deze blog leest u alles over deze hoortoestellen;

Starkey Livio AI

De Starkey Livio AI hoortoestellen zijn in 2019 door Starkey op de markt gebracht. Deze toestellen waren destijds een uitbreiding op de bestaande Starkey Livio hoortoestellen. De afkorting “AI” werd in 2019 toegevoegd aan de naam. AI staat voor Artificial Intelligence, ook wel kunstmatige intelligentie genoemd. Deze techniek helpt mensen om beter te kunnen verstaan in verschillende omgevingen. De Artificial Intelligence was in 2019 een primeur. Tegenwoordig zien we deze techniek in veel meer hoortoestellen, zoals de Widex Moment of Signia Pure Charge&Go AX. Een AI-techniek maakt de hoortoestellen ‘slim’. De techniek laat de toestellen leren van verschillende omgevingen waar de drager zich bevindt. Op deze manier kan het hoortoestel zich steeds beter aanpassen aan een bepaalde omgeving, vooral een omgeving waar de drager vaak terugkomt.

Starkey was op het gebied van technologische gadgets de voorloper. De gezondheidsfuncties werden voor het eerst geïntroduceerd bij de Livio AI toestellen. Samen met de Thrive App konden dragers hun fysieke gezondheid bijhouden en belangrijke herinneringen instellen. Zeker interessant voor de sportliefhebber of de gadgetfreak.

In de Starkey Livio AI 1200 en 1600 is het ook mogelijk om de mentale gezondheid te meten, zoals de sociale betrokkenheid.

Verder beschikken deze hoortoestellen over een direct streaming functie voor Apple-apparaten. Sinds januari 2022 is het ook mogelijk om handsfree te telefoneren met de hoortoestellen en Apple-apparaten. Android-apparaten kunnen helaas niet handsfree telefoneren, maar wel streamen (alleen i.c.m. Starkey microfoon accessoire).

Ondertussen zijn de premium modellen van de Starkey Livio AI hoortoestellen vervangen door de Starkey Evovl AI hoortoestellen. Deze toestellen beschikken over dezelfde functies en hebben zelfs nog een verbeterde techniek in spraakverstaanbaarheid en geluidsonderdrukking.

Welke hoortoestellen komen nu in aanmerking voor een vergoeding?

Hieronder een overzicht van de Starkey Livio AI hoortoestellen die zijn toegevoegd aan de categorieën:

Categorie 5

Categorie 4

Categorie 3

Graag een Starkey Livio AI of een ander hoortoestellen vrijblijvend uitproberen? Neem hier contact met ons op.