Het nieuwste platform van Signia: Signia Augmented Xperience

Het nieuwste platform van Signia: Signia Augmented Xperience

Signia lanceert op 4 mei 2021 wereldwijd haar nieuwste platform; Augmented Xperience (AX). Deze lancering bevat drie nieuwe hoortoestellen, uitgerust met verschillende nieuwe technologische functies en mogelijkheden. In dit artikel vertellen wij u meer over de mogelijkheden van dit nieuwe platform, de hoortoestellen en de functies.

Augmented Xperience

De nieuwe technische mogelijkheden zijn verwerkt in de AX-chip. Met de technologie wil Signia het grootste probleem van slechthorenden oplossen; het voorkomen dat teveel geluiden in elkaar op gaan tijdens uitdagende luistersituaties. De techniek lost dit probleem op aan de hand van drie onafhankelijke geluidsprocessoren;

Soundscape Analyse

De Soundscape Analyse is één van de drie onafhankelijke geluidsprocessoren die het hoortoestel gebruikt. De processor zorgt voor contrast versterking van spraaksignalen. De Soundscape Analyse in het hoortoestel zorgt ervoor dat het geluid in twee delen binnenkomt, via twee 48-kanaals ingangsversterkers. Het eerste platform met twee onafhankelijke ingangsversterkers. Deze versterkers zorgen voor een groter contrast van geluiden om de drager heen, met als resultaat dat de aandacht gericht blijft op het gesprek en daar ook blijft. 

Augmented Focus

De Augmented Focus is de tweede onafhankelijke geluidsprocessor in het hoortoestel. Deze processor focust zich op waarneming van de omgeving. Het biedt ondersteuning aan de drager op de manier zoals het brein werkt (Augmented Reality). Ook zorgt de processor voor minder luisterinspanning en kristalhelder spraakgeluid. Omgevingsgeluiden worden naar de achtergrond gebracht, waardoor de drager zich volledig bewust wordt van de geluiden om zich heen.

Eigen stem

De derde geluidsprocessor in het hoortoestel focust zich op de aparte verwerking van de eigen stem. De drie processoren samen zorgen ervoor dat spraak en omgevingsgeluid volledig van elkaar worden gescheiden en later weer gemixt. Hierdoor ontstaat er een contrast tussen spraak en omgevingsgeluiden, zonder concessies te doen aan één van beide.

Signia Pure Charge&Go AX

De Signia Pure Charge&Go AX hoortoestellen zijn de eerste hoortoestellen die gebruik gaan maken van het Augmented Xperience (AX) platform. De hoortoestellen zijn beschikbaar in drie tech-levels: 35 en 7. Waarbij tech-level 7 als het premium model wordt gezien. Ook is er een variant met ringleiding; Signia Pure Charge&Go T AX. De toestellen komen in een geheel nieuw jasje op de markt. Het design is aan de bovenkant 5% slanker en in totaal 4% kleiner dan zijn voorganger (Signia Pure Charge&Go X). Het toestel beschikt over een vernieuwde feedback onderdrukking, een vergrootte ‘Dynamic Input Range’ (het ontvangen van geluiden tot 117dB), TrueEar 360˚ (waarneming van vrijwel alle geluiden om de drager heen, middels Augmented Reality), streaming voor zowel Apple iPhone als Android-gebruikers en het gebruik van de Signia Assistent.

De oplaadbare lithium-ion batterij gaat bij de Charge&Go AX 24 uur lang mee, inclusief 5 uur streamen. De Charge&Go T AX heeft een batterijcapaciteit van 36 uur, inclusief 5 uur streamen. De batterij is volledig opgeladen binnen 4 uur. Bij een snelle oplaadbeurt van 30 minuten gaat het toestel 4 uur lang mee, met streamen en 6 uur lang zonder streamen. De Charge&Go AX hoortoestellen worden geleverd met bijbehorende oplader, maar is ook uit te breiden met andere opladers, zoals voor onderweg of een oplader die het hoortoestel zowel reinigt, droogt en oplaadt (beschikbaar eind mei). 

De hoortoestellen zijn compatibel met bestaande Signia hoorhulpmiddelen, zoals de StreamLine MicStreamLine TV en de MiniPocket

Signia CROS Pure Charge&Go AX

Signia introduceert ook een nieuw CROS-hoortoestel dat functioneert op het nieuwste platform AX. Het CROS-hoortoestel is compatibel met de Charge&Go AX en Charge&Go T AX. Het hoortoestel beschikt over 20% meer batterijcapaciteit dan zijn voorganger (29 uur). De nieuwe AX-chip zorgt voor een verbeterde audio-kwaliteit, snellere prestaties en 30% minder vertraging.

Wilt u de eerste zijn die het nieuwste hoortoestel van Signia gaat uitproberen? Neem hier contact met ons op!