Consumentenreview: ReSound OMNIA

Consumentenreview: ReSound OMNIA

Janneke van HoorStyle heeft in deze video de ReSound OMNIA 960 R - Oplaadbaar uitgeprobeerd. In deze blog een samenvatting van de video.

Uitblinkers

"Voor mij is de uitblinker de windruisonderdrukking samen met de Check My Fit in de app."

De favoriete en meest uitdagende plek van Janneke is het strand. Op het strand is vaak veel windruis te horen, maar met deze hoortoestellen heeft ze dat geen moment ervaren. Daarnaast droeg ze vaak iets over haar oren en dat is met deze toestellen geen probleem geweest. Mocht u toch hinder ondervinden van windruis, dan kunt u de windruisonderdrukking persoonlijk nog aanpassen in de app.

De Check My Fit-functie in de app controleert of uw hoortoestellen wel goed in het oor geplaatst zijn en correct gedragen worden. Deze functie gaat u helpen om problemen te voorkomen en het draagcomfort te verhogen.

Probeer het hoortoestel nu uit

Design en kleur

"Ik vind het tof dat ze net eventjes wat anders zijn vormgegeven dan het standaard 'rond'."

De ReSound OMNIA is verkrijgbaar in drie verschillende typen: luidspreker-in-het-oor, achter-het-oor en in-het-oor. Dat maakt de ReSound OMNIA geschikt voor de lichte tot zware gehoorverliezen. De hoortoestellen zijn verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. Het zijn vooral neutrale kleuren, zoals zwart, bruin of grijs. Het design van de ReSound OMNIA 60 is net wat anders dan andere ReSound RIC-hoortoestellen. Het design is wat ronder en oogt net wat anders. Het nieuwe design heeft een nanocoating en dat beschermt het tegen vocht en water. We adviseren om er niet mee te gaan zwemmen of douchen.

Audiologische techniek

De ReSound OMNIA heeft drie tech-levels: 9, 7 en 5. Hoe hoger het getal, hoe geavanceerder de audiologische techniek. De techniek van dit hoortoestel focust op het horen in rumoer en het beter verstaanbaar maken van geluiden. Het hoortoestel maakt gebruik van twee directionele microfoons op ieder hoortoestel. Deze microfoons richten zich op de spreker en zorgen daarmee dat het omgevingslawaai gefilterd wordt. Dit werkt samen met de rumoeronderdrukking in het hoortoestel. Daarnaast biedt het hoortoestel nog andere voordelen: spraakverstaanbaarheid in 360 graden, verbeterde focus op het voeren van gesprekken in elke omgeving, extra ondersteuning vanuit de app en verbetering van het eigen stem geluid.

Eigen stem geluid

De "Own Voice Perception" is de naam van de eigen stem techniek. Deze functie moet het eigen stem geluid in vergelijking met de ReSound ONE verbeteren. Het eigen stem geluid klinkt niet meer anders of vervelend, maar blijft natuurlijk. 

"Ik ben er zelf van overtuigd dat dit ook echt puur te maken heeft met de instellingen. Ik kan wel beamen dat deze techniek werkt."

Windruis

"Ik cruise vaak op mijn bakfiets door de stad en ben ook vaak te vinden op het strand. Windruis is dus iets waar ik vaak hinder van ondervindt in het dagelijks leven."

Janneke heeft de ReSound OMNIA met de M&RIE-luidspreker gedragen. Dit is niet de standaard luidspreker, maar een extra geavanceerde luidspreker. Hierbij zit de microfoon net als de luidspreker in het oor en niet in het het hoortoestel achter het oor. Hierdoor blijft de natuurlijke functie van de oorschelp behouden. Dit helpt bij het hoorbaar maken van geluiden in een ruimte en natuurlijk vermindert het de windruis.

"Ik heb geen enkele hinder van windruis ondervonden met deze hoortoestellen en dat is onwijs prettig!"

Accu en oplaadbaarheid

De oplaadbare ReSound OMNIA hoortoestellen zijn binnen 3,5 uur volledig opgeladen met de oplader. De batterijduur bedraagt ongeveer 20 uur met veel streamen en 30 uur met weinig streamen. De batterij van een niet-oplaadbaar hoortoestel gaat ongeveer één week mee.

De ReSound OMNIA heeft meerdere opties in de opladers. Janneke heeft de Premium Charger gebruikt. In deze oplader zit een accu, waardoor het hoortoestel onderweg opgeladen kunnen worden. Daarnaast heeft het rechts en links indicatoren (rood = rechts en blauw = links). Dit voorkomt dat u het hoortoestel verkeerd in de oplader plaatst.

Connectiviteit en de app

De hoortoestellen beschikken over Bluetooth en kunnen verbonden worden met Apple en Android. Alle audio van mobiele-apparaten kan worden gestreamd naar deze hoortoestellen. Het is eigenlijk een draadloze headset. Voor Android-telefoons is het wel van belang dat het ASHA ondersteund. Dit kunt u op de website van ReSound bekijken. Ook kan de Apple Watch verbonden worden. Dit is bijvoorbeeld handig om snel te schakelen tussen verschillende programma's.

De app heeft meerdere voordelen, zoals het handmatig schakelen tussen programma's en schakelen tussen verbonden accessoires. Daarnaast kun je zien of de hoortoestellen met de telefoon en de app verbonden zijn en tegelijk de batterijstatus bekijken. De handige functie "Check My Fit" helpt bij het correct dragen van de hoortoestellen in de oren. U draait uw gezicht voor de camera van uw telefoon en de app laat weten of de hoortoestellen goed zitten.

Telefoneren

"Een absoluut pluspunt is het handsfree telefoneren."

Wanneer u gebeld wordt op de telefoon heeft u de telefoon eigenlijk niet meer nodig. Telefoongesprekken kunnen met één druk op de knop worden opgenomen en opgehangen. Op drukke plaatsen met veel bijgeluiden, zoals een schoolplein merkte Janneke dat de gesprekspartners haar niet altijd goed konden verstaan. De oorzaak hiervan is dat de microfoon van het hoortoestel wat verder naar achteren zit in vergelijking met normale oortjes. Dit probleem was simpel op te lossen door de telefoon in deze gevallen toch wel vlak bij de mond te houden. Voor een thuissituatie werkt het handsfree telefoneren ideaal.

Online aanpassen

De hoortoestellen kunnen online aangepast worden door onze audiciens. Dit gaat via een videogesprek. U kunt zelfs de favoriete instellingen uit de app opsturen naar de audicien en deze kunnen dan overgenomen worden.

Accessoires

"De TV-adapter kan voor veel hoortoesteldragers een fijne toevoeging zijn."

De TV-adapter streamt het tv-geluid direct op de ReSound hoortoestellen. Het zorgt voor minder luisterinspanning en u kan nog steeds de omgeving blijver horen. Er zijn nog meer accessoires die verbonden kunnen worden. Deze zijn te bekijken op de productpagina's.